Het orkest

Jeugdsymfonieorkest OpStreek is een laagdrempelig orkest voor de jeugd in de leeftijd vanaf ongeveer 8 jaar voor de gemeenten Zeist, Utrechtse Heuvelrug en omgeving.

Het orkest bestaat nu ruim 20 jaar en telt ongeveer 20 leden die wekelijks samen muziek maken en jaarlijks een aantal concerten geven. OpStreek biedt de mogelijkheid om te leren samenspelen in een orkest, ervaring op te doen in het spelen voor publiek en vooral om plezier te hebben in het muziek maken. We spelen klassieke muziek, maar ook filmmuziek en popmuziek.

We treden een paar keer per jaar op. Twee keer per jaar hebben we een groot concert. Daarnaast doen we mee met activiteiten zoals bijvoorbeeld het Juniorenorkesten Spektakel in het Archeon of de Dag der Kunsten in Zeist.

Hoogtepunt van het jaar is het orkestweekend. Tijdens het weekend wordt er veel gerepeteerd, maar vooral ook veel lol gemaakt samen.

Dirigent

Sinds begin 2020 is Berend Stumphius de dirigent van OpStreek. Hij studeerde cello en zang in Utrecht en dirigeert ook het KJO Juniorenorkest in Nijmegen en het stadskoor Eemnes. Naast het dirigeren arrangeert hij graag voor jeugdorkesten, om de belangrijke werken uit de muziekgeschiedenis binnen het bereik van de jongeren te brengen. De komende tijd hoopt hij OpStreek verder te helpen uitgroeien tot een regionaal jeugdorkest met een ruime symfonische bezetting. Speel je ook een instrument? Kom dan vooral een keer kennismaken op de vrijdagmiddag!

Hulpouders

Naast de dirigent, zijn er altijd één of meer ouders aanwezig bij de repetities. Zij zorgen samen met de kinderen ervoor dat alles goed loopt voor, tijdens en na de repetities. De ouders met een muzikale achtergrond helpen tevens bij het stemmen van de instrumenten van de jongere leden. Heb je vragen voor of tijdens de repetitie kan je één van deze ouders altijd aanspreken.

Repetitieadres

Wij repeteren elke vrijdag bij Aurora in Driebergen, Het adres is De Woerd 3a, 3972 KD Driebergen-Rijsenburg.

Bestuur

Voorzitter: David de Jong
Secretaris: Hans Belderbos
Bestuurslid en hulpouder:  Laura Prause
Penningmeester: Hayo de Haan

Speel mee!

Ben je tussen de 8 en 16 jaar oud en speel je een orkestinstrument? Het orkest is altijd op zoek naar nieuwe, enthousiaste spelers! Of je nu pas net begonnen bent met spelen of al de sterren van de hemel speelt – iedereen is welkom. Kijk op de pagina speel mee voor meer informatie en hoe je je kunt aanmelden.

Weet je nog niet of je wilt meespelen? Kom een keertje langs op een Samenspeeldag!
De eerstvolgende Samenspeeldag is op 26 september 2021.
Meld je aan via het formulier te vinden bij bij dit evenement in de agenda, elders op deze site.