Het orkest

Jeugdsymfonieorkest OpStreek is een laagdrempelig orkest voor de jeugd in de leeftijd vanaf ongeveer 8 jaar voor de gemeenten Zeist, Utrechtse Heuvelrug en omgeving.

Het orkest bestaat nu ruim 20 jaar en telt ongeveer 20 leden die wekelijks samen muziek maken en jaarlijks een aantal concerten geven. OpStreek biedt de mogelijkheid om te leren samenspelen in een orkest, ervaring op te doen in het spelen voor publiek en vooral om plezier te hebben in het muziek maken. We spelen klassieke muziek, maar ook filmmuziek en popmuziek.

We treden een paar keer per jaar op. Twee keer per jaar hebben we een groot concert. Daarnaast doen we mee met activiteiten zoals bijvoorbeeld het Juniorenorkesten Spektakel in het Archeon of de Dag der Kunsten in Zeist.

Hoogtepunt van het jaar is het orkestweekend. Tijdens het weekend wordt er veel gerepeteerd, maar vooral ook veel lol gemaakt samen.

Dirigent

Glenn van Hoof is sinds 2022 dirigent van OpStreek. Ze studeert klassiek viool aan het conservatorium in Tilburg. Haar liefde en passie voor symfonische muziek brengt ze op een enthousiaste manier naar de kinderen. Al van kleins af aan speelt ze met haar viool in orkesten, dit heeft haar vroeger zoveel gebracht dat ze deze kans ook graag aan de nieuwe generatie wil brengen. Van het spelen in een orkest leren kinderen meer dan alleen mooi muziek maken, ook vaardigheden als discipline, doorzettingsvermogen en samenwerken. Speel je ook een instrument? Kom dan vooral een keer kennismaken op de vrijdagmiddag.

Repetitieadres

Wij repeteren elke vrijdag in de late middag bij Aurora in Driebergen, Het adres is De Woerd 3a, 3972 KD Driebergen-Rijsenburg.