Wie zijn wij?

Het Orkest

Het jeugdsymfonieorkest OpStreek bestaat uit twee orkesten, OpStreek en OpStap. We zijn een laagdrempelig orkest voor de jeugd in de leeftijd vanaf 8 jaar voor de gemeenten Zeist, Utrechtse Heuvelrug en omgeving. OpStap is het leerorkest voor kinderen op de basisschool.

Het orkest bestaat nu ruim15 jaar en telt ongeveer 25 leden die wekelijks samen muziek maken en jaarlijks een aantal concerten geven. OpStreek biedt de mogelijkheid om te leren samenspelen in een orkest, ervaring op te doen in het spelen voor publiek en vooral om plezier te houden in het muziek maken. We spelen klassieke muziek, maar ook filmmuziek en popmuziek.
We treden een paar keer per jaar op. Twee keer per jaar hebben we een groot concert. Daarnaast doen we mee met activiteiten zoals bijvoorbeeld het Juniorenorkesten Spektakel in het Archeon of de Dag der Kunsten in Zeist.

Hoogtepunt van het jaar is het orkestweekend. Tijdens het weekend wordt er veel gerepeteerd, maar vooral ook veel lol gemaakt samen.

 

OpStreek repeteert elke maandag. We hebben twee orkesten: OpStap voor de jongere kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. OpStreek is voor de leden vanaf ongeveer 12 jaar met iets meer ervaring op een instrument. In welk orkest het voor jou het leukste is, wordt samen met de dirigent afgesproken. Hierbij wordt gekeken naar leeftijd en muzikale ervaring, instrument en aansluiting bij de groep.

Dirigent Douwe Nauta stelt zich voor

Mijn naam is Douwe Nauta, ik ben 22 jaar en onlangs afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Aan het Conservatorium heb ik Docent Muziek gestudeerd, omdat ik van jongs af aan altijd al op zoek was naar zoveel mogelijk muzikale breedte en de docentenopleiding die kon bieden. Ik begon op mijn vijfde met vioollessen bij Irene de Boer in Leeuwarden en heb daarna met veel plezier in het Frysk Jeugd Orkest en andere (klassieke) projectorkesten gespeeld. Daarbij was er altijd wel een ander project waar ik mij mee bezig hield. Zo ben ik bijvoorbeeld gaan drummen, speel ik contrabas en speel ik in een strijkkwartet waarmee we veel pop- en jazzrepertoire spelen. Daarnaast heb ik mij in de laatste jaren verdiept in de jazzviool en improvisatie, wat uiteindelijk het hoofdvak waarmee ik Docent Muziek heb afgerond is geweest.

Nu speel ik nog steeds veel met mijn strijkkwartet (Risata), een muziektheatertrio (de Omniband) en een straatsymfonieorkest (het Ricciotti Ensemble), en geef ik twee dagen per week(binnenschoolse) vioollessen aan basisschoolleerlingen. Daarnaast ben ik bij het Frysk Jeugd Orkest als dirigent/strijkerscoach betrokken en arrangeer ik veel voor wisselende orkesten/samenstellingen.

Het Bestuur

 Voorzitter Danielle de Bruin
Secretaris Linda Wassink info@opstreek.eu
Bestuurslid en hulpouder Hanneke Sollman
Penningmeester: Hayo de Haan

Hulpouders

Naast de dirigent, zijn er altijd één of meer ouders aanwezig bij de repetities. Zij zorgen samen met de kinderen ervoor dat alles goed loopt voor, tijdens en na de repetities. De ouders met een muzikale achtergrond helpen tevens bij het stemmen van de instrumenten van de jongere leden. Heb je vragen voor of tijdens de repetitie kan je één van deze ouders altijd aanspreken.

Repetitie Adres

Wij repeteren op het terrein van het Openbaar Lyceum Zeist, direct aan het begin in een apart gebouwtje. Het adres is Blikkenburgerlaayn 2, 3703 CV Zeist

Een keertje meespelen of direct aanmelden

Als je interesse hebt om eens te komen kijken bij het orkest of eens mee te spelen, stuur dan een mail naar info@opstreek.eu Wil je direct aanmelden? Dat kan ook. Klik hier!