Wie zijn wij?

Het Orkest

Het jeugdsymfonieorkest OpStreek bestaat uit twee orkesten, OpStreek en OpStap. We zijn een laagdrempelig orkest voor de jeugd in de leeftijd vanaf 8 jaar voor de gemeenten Zeist, Utrechtse Heuvelrug en omgeving. OpStap is het leerorkest voor kinderen op de basisschool.

Het orkest bestaat nu ruim15 jaar en telt ongeveer 20 leden die wekelijks samen muziek maken en jaarlijks een aantal concerten geven. OpStreek biedt de mogelijkheid om te leren samenspelen in een orkest, ervaring op te doen in het spelen voor publiek en vooral om plezier te houden in het muziek maken. We spelen klassieke muziek, maar ook filmmuziek en popmuziek.
We treden een paar keer per jaar op. Twee keer per jaar hebben we een groot concert. Daarnaast doen we mee met activiteiten zoals bijvoorbeeld het Juniorenorkesten Spektakel in het Archeon of de Dag der Kunsten in Zeist.

Hoogtepunt van het jaar is het orkestweekend. Tijdens het weekend wordt er veel gerepeteerd, maar vooral ook veel lol gemaakt samen.

 

OpStreek repeteert elke maandag. We hebben twee orkesten: OpStap voor de jongere kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. OpStreek is voor de leden vanaf ongeveer 12 jaar met iets meer ervaring op een instrument. In welk orkest het voor jou het leukste is, wordt samen met de dirigent afgesproken. Hierbij wordt gekeken naar leeftijd en muzikale ervaring, instrument en aansluiting bij de groep.

Dirigent Dorus van den Boomen stelt zich voor

Mijn naam is Dorus van den Boomen, ik ben 25 jaar en ik heb het privilege om de jeugdorkesten OpStap en OpStreek te dirigeren.
In 2017 ben ik afgestudeerd van de Opleiding Docent Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Ik heb mij altijd heel veelzijdig geïnteresseerd en ingezet in de muziek en deze opleiding gaf me de mogelijkheid om me nog breder te ontwikkelen. In deze opleiding heb ik onder andere mijn passie voor dirigeren ontdekt.
Ik begon op mijn zevende met klarinet spelen, maar sindsdien heb ik ook andere instrumenten opgepikt zoals gitaar, contrabas, saxofoon, piano, en meer. Ik speel graag klassieke muziek en waan mij daarnaast ook maar al te graag in de wereld van de jazz, pop en wereldmuziek. Zelf heb ik jarenlang met plezier gespeeld in het Amersfoort Jeugdorkest, het VU-orkest in Amsterdam en in het Ricciotti Ensemble. Hiernaast heb ik ook altijd wel andere projecten zoals muziektheatertrio ‘De Omniband’, arrangeren voor verschillende ensembles, particuliere dirigeerlessen van Wouter Verhage, muzieklessen op basisscholen en dirigeren van het Camerata Bloemendaal jeugdorkest in Overveen.
Met een docenten opleiding, een passie voor dirigeren, orkestervaring en een breed scala aan instrumenten zijn er vrijwel geen plekken waar ik liever sta dan voor een gedreven jeugdorkest!

Het Bestuur

 Voorzitter Danielle de Bruin
Secretaris Linda Wassink info@opstreek.eu
Bestuurslid en hulpouder Hanneke Sollman
Penningmeester: Hayo de Haan

Hulpouders

Naast de dirigent, zijn er altijd één of meer ouders aanwezig bij de repetities. Zij zorgen samen met de kinderen ervoor dat alles goed loopt voor, tijdens en na de repetities. De ouders met een muzikale achtergrond helpen tevens bij het stemmen van de instrumenten van de jongere leden. Heb je vragen voor of tijdens de repetitie kan je één van deze ouders altijd aanspreken.

Repetitie Adres

Wij repeteren op het terrein van het Openbaar Lyceum Zeist, direct aan het begin in een apart gebouwtje. Het adres is Blikkenburgerlaayn 2, 3703 CV Zeist

Een keertje meespelen of direct aanmelden

Als je interesse hebt om eens te komen kijken bij het orkest of eens mee te spelen, stuur dan een mail naar info@opstreek.eu Wil je direct aanmelden? Dat kan ook. Klik hier!