Wie zijn wij?

Het Orkest

Het jeugdsymfonieorkest OpStreek bestaat uit twee orkesten, OpStreek en OpStap. We zijn een laagdrempelig orkest voor de jeugd in de leeftijd vanaf 8 jaar voor de gemeenten Zeist, Utrechtse Heuvelrug en omgeving. OpStap is het leerorkest voor kinderen op de basisschool.

Het orkest bestaat nu ruim 20 jaar en telt ongeveer 20 leden die wekelijks samen muziek maken en jaarlijks een aantal concerten geven. OpStreek biedt de mogelijkheid om te leren samenspelen in een orkest, ervaring op te doen in het spelen voor publiek en vooral om plezier te houden in het muziek maken. We spelen klassieke muziek, maar ook filmmuziek en popmuziek.
We treden een paar keer per jaar op. Twee keer per jaar hebben we een groot concert. Daarnaast doen we mee met activiteiten zoals bijvoorbeeld het Juniorenorkesten Spektakel in het Archeon of de Dag der Kunsten in Zeist.

Hoogtepunt van het jaar is het orkestweekend. Tijdens het weekend wordt er veel gerepeteerd, maar vooral ook veel lol gemaakt samen.

OpStreek repeteert elke maandag. We hebben twee orkesten: OpStap voor de jongere kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. OpStreek is voor de leden vanaf ongeveer 12 jaar met iets meer ervaring op een instrument. In welk orkest het voor jou het leukste is, wordt samen met de dirigent afgesproken. Hierbij wordt gekeken naar leeftijd en muzikale ervaring, instrument en aansluiting bij de groep.

Dirigente Gonda van Dijk stelt zich voor

Mijn naam is Gonda van Dijk en ik mag het stokje overnemen van Dorus! Ik ben in 2014 afgestudeerd als docent Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Ik speel en heb gespeeld bij verschillende orkesten en ensembles op dwarsfluit. Daarnaast geef ik les op basis en middelbare scholen.

Ik dirigeer met veel plezier de jeugdorkesten bij Harmoniegezelschap Fidelio & Harmoniecorps Tuindorp en ik heb ontzettend veel zin om te beginnen bij OpStap en OpStreek!

Het Bestuur

 Voorzitter David de Jong
Secretaris Linda Wassink info@opstreek.eu
Bestuurslid en hulpouder Hanneke Sollman
Penningmeester: Hayo de Haan

Hulpouders

Naast de dirigent, zijn er altijd één of meer ouders aanwezig bij de repetities. Zij zorgen samen met de kinderen ervoor dat alles goed loopt voor, tijdens en na de repetities. De ouders met een muzikale achtergrond helpen tevens bij het stemmen van de instrumenten van de jongere leden. Heb je vragen voor of tijdens de repetitie kan je één van deze ouders altijd aanspreken.

Repetitie Adres

Wij repeteren op het terrein van het Openbaar Lyceum Zeist, direct aan het begin in een apart gebouwtje. Het adres is Blikkenburgerlaayn 2, 3703 CV Zeist

Een keertje meespelen of direct aanmelden

Als je interesse hebt om eens te komen kijken bij het orkest of eens mee te spelen, stuur dan een mail naar info@opstreek.eu Wil je direct aanmelden? Dat kan ook. Klik hier!