Wie zijn wij?

Het Orkest

Het jeugdsymfonieorkest OpStreek is een laagdrempelig orkest voor de jeugd in de leeftijd vanaf 8 jaar voor de gemeenten Zeist, Utrechtse Heuvelrug en omgeving. OpStap is het leerorkest voor de allerjongsten onder ons. Momenteel oefenen we gezamenlijk.

Het orkest bestaat nu ruim 20 jaar en telt ongeveer 20 leden die wekelijks samen muziek maken en jaarlijks een aantal concerten geven. OpStreek biedt de mogelijkheid om te leren samenspelen in een orkest, ervaring op te doen in het spelen voor publiek en vooral om plezier te houden in het muziek maken. We spelen klassieke muziek, maar ook filmmuziek en popmuziek.
We treden een paar keer per jaar op. Twee keer per jaar hebben we een groot concert. Daarnaast doen we mee met activiteiten zoals bijvoorbeeld het Juniorenorkesten Spektakel in het Archeon of de Dag der Kunsten in Zeist.

Hoogtepunt van het jaar is het orkestweekend. Tijdens het weekend wordt er veel gerepeteerd, maar vooral ook veel lol gemaakt samen.

Dirigent

Sinds begin 2020 ben ik, Berend Stumphius, de dirigent van OpStreek. Ik studeerde cello en zang in Utrecht en dirigeer ook het KJO Juniorenorkest in Nijmegen en het stadskoor Eemnes. Naast het dirigeren arrangeer ik graag voor jeugdorkesten, om de belangrijke werken uit de muziekgeschiedenis binnen het bereik van de jongeren te brengen. De komende tijd hoop ik OpStreek verder te helpen uitgroeien tot een regionaal jeugdorkest met een ruime symfonische bezetting. Speel je ook een instrument? Kom dan vooral een keer kennismaken op de vrijdagmiddag!

Berend Stumphius

Het Bestuur

 Voorzitter David de Jong
Secretaris Hans Belderbos info@opstreek.eu
Bestuurslid en hulpouder Hanneke Sollman / Laura Prause
Penningmeester: Hayo de Haan

Hulpouders

Naast de dirigent, zijn er altijd één of meer ouders aanwezig bij de repetities. Zij zorgen samen met de kinderen ervoor dat alles goed loopt voor, tijdens en na de repetities. De ouders met een muzikale achtergrond helpen tevens bij het stemmen van de instrumenten van de jongere leden. Heb je vragen voor of tijdens de repetitie kan je één van deze ouders altijd aanspreken.

Repetitie Adres

Wij repeteren elke vrijdag op het terrein van het Openbaar Lyceum Zeist, direct aan het begin in een apart gebouwtje. Het adres is Blikkenburgerlaan 2, 3703 CV Zeist

Een keertje meespelen of direct aanmelden

Als je interesse hebt om eens te komen kijken bij het orkest of eens mee te spelen, stuur dan een mail naar info@opstreek.eu Wil je direct aanmelden? Dat kan ook. Klik hier!