Prachtig juryrapport

JURYRAPPORT

Voorronde 1 Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten 10 maart 2018, Akoesticum, Ede

Jeugdsymfonieorkest OpStreek o.l.v. Daan Welle

77 punten – Afdeling 3

Jullie zetten een voortvarende, verzorgde en degelijke performance neer! Eigenlijk nam de kwaliteit ervan steeds verder toe. Fraai repertoire (en goede arrangementen) waarvan het laatste werk ons vooral overtuigende met een gedurfde en mooie opbouw.

De jury spreekt uit: “Dik voor mekaar”. Hier speelt geen heel groot orkest maar het is allemaal wel overtuigend en een uitstekende basis!

Speciaal in Mozart is sprake van een mooie articulatie en frasering. Daar is de intonatie bij de fluiten soms wel wat minder. Daar staat tegenover dat de fluiten in Luigini juist weer erg mooi samen waren.

Goede 1e vioolsectie! Fraaie bugelklank! Mooie trompet!

In het algemeen is de uitvoering in dynamisch opzicht heel levendig, ondanks het feit dat de dirigent zelf soms wat weinig dynamische verschillen laat zien. Mooi te horen dat een relatief klein orkest toch ‘veel’ klank kan produceren.

De orkestbalans is meestal prima maar kan bij vlagen ook beter. Ook daar zou de dirigent nog wat meer kunnen laten zien. De afsluiting van noten/tonen is soms wat uiteenlopend/ongelijk tussen de diverse secties.

De jury is als geheel ingenomen met dit mooie jeugdorkest. Een compliment daarvoor aan alle muzikanten en hun jeugdige, talentvolle dirigent!

Namens het juryteam, met vriendelijke groet

Jan van den Eijnden, juryvoorzitter

Deze inhoud is alleen zichtbaar voor leden van OpStap of OpStreek. Log in indien je een bestaande lid bent. Nieuwe leden kunnen hieronder registreren.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld