Nieuws

vacature dirigent

9 november 2021

Omdat onze dirigent Berend ons i.v.m. andere verplichtingen helaas verlaat, zijn we per voorjaar 2022 op zoek naar een nieuwe dirigent.

Wij zoeken een professionele, enthousiaste dirigent(e) die in staat is om zijn/haar passie voor klassieke muziek over te brengen op jongeren.

Het orkest

OpStreek is een jeugdsymfonieorkest bedoeld voor jongeren vanaf 8 jaar uit de regio Utrechtse Heuvelrug – Zeist en speelt hoofdzakelijk arrangementen van klassieke werken. Ons orkest is na een herstart nog groeiende en bestaat momenteel uit zo’n 20 kinderen, verdeeld over slagwerk, strijkers, hout- en koperblazers. Wij streven naar uitbreiding van het ledenaantal en organiseren daarom regelmatig samenspeeldagen, waarop kinderen vrijblijvend kunnen ontdekken hoe leuk het is om in een symfonieorkest te spelen. Ook organiseren wij regelmatig concerten, soms ook met andere orkesten. Wij repeteren elke vrijdagmiddag van 16.30 uur tot 18.15 uur in Muziekcentrum Aurora in Driebergen.

Wij zoeken iemand die…

  • gediplomeerd musicus is
  • affiniteit heeft met jongeren en hen weet te inspireren
  • ervaring heeft met het geven van streekaanwijzingen
  • een goede balans kan vinden tussen gezelligheid en serieus muziek maken
  • meedenkt over de repertoirekeuze van ons orkest
  • zich voor langere tijd wil verbinden aan ons orkest

Wij bieden…

  • een gemotiveerde groep jonge musici
  • een enthousiast en ervaren bestuur
  • een nader overeen te komen salaris

Solliciteren

Heb je interesse in het dirigentschap, stuur dan voor 15 december 2021 een sollicitatiebrief met CV naar info@opstreek.eu.Wij stellen het op prijs als je een filmpje bijvoegt waarop je dirigeert of musiceert. Binnen enkele dagen sturen wij een ontvangstbevestiging. Na een selectie uit brieven zullen gesprekken en proefdirecties volgen. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met orkestmoeder en bestuurslid Laura Prause via +31641482569. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond het jeugdsymfonieorkest OpStreek? Zie: opstreek.eu